Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 09 september 2022 09:00

Michael Berg
Thrillerschrijver Michael Berg te gast in Synagoge

Op 15 september zal de Limburgse schrijver van literaire thrillers Michael Berg (Michel van Bergen Henegouwen) te gast zijn in de Synagoge in Meerssen om te vertellen over zijn werk en leven. Na een loopbaan bij de NPO verhuisde Berg in 2004 naar Frankrijk met de bedoeling om in zijn levensonderhoud te voorzien door het schrijven van thrillers. Dat heeft geresulteerd in een tiental boeken die enthousiast zijn ontvangen in de pers en door lezers. Berg won o.a. de Gouden Strop (dé prijs voor Nederlandse thrillers) en de Diamanten Kogel (idem in Vlaanderen).

Sinds 2017 woont Berg weer in Zuid-Limburg. Berg zal vertellen over zijn 'Ik vertrek' avontuur in Frankrijk en over de totstandkoming van zijn boeken. Ook zal hij voorlezen. Zijn boeken zijn tijdens de avond te koop (de oudere edities tegen gereduceerd tarief) en hij zal signeren. De avond wordt georganiseerd door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Bestuurslid Rouke van der Hoek zal als gastheer en interviewer optreden. We rekenen op een griezelig boeiende avond.

Wanneer: donderdag 15 september om 20.00 uur.
Waar: Synagoge Meerssen (niet-rolstoeltoegankelijk).
Entree inclusief drankje: gratis voor Vrienden van, € 5,00 (biebleden), € 7,50 (niet-leden).
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Ongetitelde afbeelding, 09-09-2022 09:04:40
Cursus 'Veilig online met DigiD' | Patiëntenportaal | 28 & 30 sept

De overheid gaat digitaal. Jij ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, verlenging van je rijbewijs, het gebruik van een DigiD of het patiëntenportaal. Vind je het moeilijk om met websites van de overheid te werken? De bibliotheek biedt de beginnerscursus 'Veilig online met DigiD' gratis aan.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Een nieuw onderdeel van de cursus is het patiëntenportaal. Natuurlijk kunt u ook met uw vragen terecht. Graag tijdens de cursus meenemen: BSN, DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, emailadres en wachtwoord.

Wanneer: woensdag 28 & vrijdag 30 september van 10-12 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Aanmelden voor 23 september via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411. Ook voor niet-leden. Gratis!