Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 17:05

Lezing
LEZING | Wijngaard Raar Saint Remi | Di 31 mei

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de wijngaard Raar Saint Remi in het gehucht Raar? Als geboren Meerssenaren nemen eigenaren Josje en Arno Claessens je mee in hun verhaal. 

Wanneer: di 31 mei van 19.30-21.30u.
Waar: in de bibliotheek.
Entree incl. wijn: € 4,- voor leden, € 6,- voor niet-leden en gratis voor Vrienden van Bibliotheek Meerssen.
Vooraf aanmelden.

Concert
Concert Ruud Verhoeven 'Tussje aad en nuuj'

Vrijdagavond 3 juni verzorgt Ruud Verhoeven uit Gulpen in een intieme sfeer 'Tussje aad en nuuj' in de Synagoge in Meerssen. Ruud begeleidt zichzelf op gitaar en brengt een mooi luister-repertoire met luchtige accenten, vrolijke liedjes, herkenbare vertaalde en 'hertaalde' chansons, omgezet naar Limburg, naar nu, naar hemzelf.

Het programma bestaat, anders dan voorheen, voor een groot deel uit bekende melodieën van bijvoorbeeld Jacques Brel, Gilbert Becaud, Charles Aznavour en Leonard Cohen. Stuk voor stuk heeft Ruud er Limburgse bewerkingen van gemaakt. Soms gemixt met humor, waarbij 'De verhalen van Françoise', korte verhalen van Ruud als columnist, de hoofdrol spelen. Ook eigen liederenrepertoire met gitaarbegeleiding is soms onderdeel. Doorgaans heeft de lach ruimschoots haar plek tijdens een voorstelling. De Synagoge vormt de bijzondere entourage voor deze sfeervolle luisteravond.

Wanneer: vrij 3 juni van 20-22u.
Waar: Synagoge Meerssen.
Entree: € 5,- voor leden, € 7,50,- voor niet-leden en gratis voor Vrienden van Bibliotheek Meerssen.
Vooraf aanmelden via 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Aangeboden door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.

HOVO lezing
HOVO LEZING | De functie v/d darmen van mond tot kont, van hap tot plons

Veel mensen hebben wel eens last van maag- en darmklachten. Vaak hebben ze geen idee wat er aan de hand is. Dat is jammer, want een aantal verschijnselen zijn wel te verklaren en te begrijpen en te behandelen.
In de lezing beschrijft Dr. ir. Van Wersch de tocht van het vloeibaar en vast voedsel door het mond-maag-darmkanaal in gezondheid en ziekte, waarin de darmbacteriën in toenemende mate een rol spelen. Eigenlijk wel de hoofdrol, want de darmbacteriën produceren stoffen, die veelzijdige functies hebben. Vooral de interactie met het brein en de interactie met het immuunsysteem zijn daarbij van groot belang.

Wanneer: ma 20 juni van 19.30-21.30u.
Waar: in de bibliotheek.
Entree: € 5,- voor leden, € 7,50,- voor niet-leden.
Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.