Gemeente Meerssen | Activiteiten Meer Vitaal in mei: 55+ in beweging

Nieuwsbericht Activiteiten Meer Vitaal in mei: 55+ in beweging

Gepubliceerd op: 24 april 2023 13:45

Meer vitaal
Bericht van Meer Vitaal

Meer Vitaal is een on- en offline platform waarin een ieder in aanraking kan komen met sport, gezondheid, natuur en cultuur en verbindt vraag en aanbod van activiteiten. Hierdoor wil het platform mensen stimuleren om in beweging te komen. De partners die zich presenteren op Meer Vitaal en hun aanbod van activiteiten zijn voor en door de bewoners van onze gemeenschap verdeeld over de dorpskernen: Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten. Samen organiseren we activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Activiteiten 55+ in beweging

De maand mei staat in het teken van 55+ in beweging. Voldoende beweging zorgt voor een betere gezondheid, mobiliteit en zelfredzaamheid, waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Cijfers laten echter zien dat veel 55-plussers niet voldoen aan de huidige beweegrichtlijnen. De bevolking wordt steeds ouder en mensen worden geacht langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierdoor groeit de aandacht voor gezond ouder worden. Fysiek, mentaal én sociaal in beweging. Denk aan OldStar tennis (TC Volharding), Walking Voetbal (RKUVC Ulestraten), Wandelen (Wandelmaatjes Meerssen), Vissen (HSV Geulle), Jeux de Boules (Bunde nu Samen), Wielrennen (TC de Gebroken Spaak), natuuractiviteit (IVN) of een andere inspirerende, sociale, creatieve of meditatieve activiteit.

Neem dus snel een kijkje op het platform Meer Vitaal voor al onze activiteiten, succesverhalen, clubs en aanbieders voor een gezonde leefstijl.

Valpreventie voor ouderen

Maandag 1 mei 11.30-12.30 uur
Donderdag 4 mei 15.00-16.00 uur.
Locatie: Centrum voor Fysiotherapie & Medische Fitness Meerssen - Bunde

Voor wie: 65-plussers die weleens vallen of bang zijn om te vallen. En die 15min. lang kunnen lopen zonder loophulpmiddel. Duur: 10 lessen van 1 uur. Gedurende 6 weken (m.u.v. Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag).

Schilderactiviteit

Donderdag 4 mei 14.00-17.00 uur
Locatie: Ut Zaelke, Mgr. Theunissenplantsoen 20 in Bunde

Tijdens die middag wordt er geschilderd; materiaal is aanwezig en schilderervaring is niet nodig. Deze activiteit wordt begeleid door Harry Habets, zelf een fervent schilder, die de deelnemers geregeld nieuwe technieken aanleert. Aanmelden is nooit nodig: u bent altijd van harte welkom.

Volleybal 55+

Woensdag 3-10-17-24-31 mei van 20.00-21.30 uur
Locatie: Sporthal Marsana te Meerssen

Wij zijn op zoek naar volleyballers, mannen en vrouwen in de senior leeftijd, welkom! We trainen altijd op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in Sporthal Marsana te Meerssen. We starten de training onder begeleiding van een ervaren trainer om te werken aan onze technische vaardigheden, vervolgens spelen we een fanatiek potje en we sluiten af "even evalueren" in de kantine onder het genot van een drankje. Dus heb je zin om, op een ontspannen manier, in een gemengde groep, een partijtje volleybal te spelen, kom dan gerust eens vrijblijvend kijken.

Basketball 55+

Vrijdag 12 mei 21.00-22.30 uur
Locatie: Sporthal Marsana te Meerssen

Bc Dunatos, de basketball club van Meerssen en 40 jaar jong, organiseert op deze vrijdag in sporthal Marsana een Basketball Instuif voor een ieder in de senioren leeftijd. Dus mocht je interesse hebben om op een laagdrempelige manier kennis te maken met onze mooie dynamische sport of als oud basketball liefhebber er weer eens aan willen ruiken, dan zijn jullie van harte welkom. En mocht er voldoende animo zijn om dit met enige regelmaat te organiseren dan zullen wij ons daarvoor gaan inzetten. Maar dit zou eventueel ook kunnen bij ons recreatieve team met oud gedienden. Dus spreekt dit je aan meldt je dan aan via Meer-Vitaal.

Old Star Running

Vrijdag 12 mei Tijd: 14.00 uur
Locatie: sportcomplex van VV Bunde, Heiveld 2, 6241 EK Bunde

Ervaar een proefles OldStars Running. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ter plekke gratis een professionele loopanalyse te laten maken. En ambassadeur Jo Schoonbroodt (wereldrecordhouder op de marathon voor 70+) legt graag uit waarom investeren in eigen lijf loont, ook op latere leeftijd. De training bestaat uit een gedegen warming up en vervolgens diverse beweegvormen die aangepast zijn op 55-plussers. Op deze wijze rennen deelnemers terwijl ze tegelijkertijd werken aan een betere coördinatie en motoriek. De training is gericht op fit blijven en niet op specifieke hardloopdoelen, zoals steeds sneller rennen.

Old Star Tennis

Proeflidmaatschap Locatie: TC Volharding, Molenveldweg 5a, Meerssen

Wilt u blijven bewegen op een verantwoorde manier? Dat kan bij Old Star tennis; Speel met een zachte bal en onderhands serveren. Met of zonder ervaring iedereen kan meedoen. Ontmoet nieuwe mensen en blijf samen bewegen. Je kunt bij TPC Volharding één maand een proeflidmaatschap afsluiten. Je kunt dan onbeperkt padellen en tennissen bij onze club. Rackets en ballen zijn in bruikleen beschikbaar.

Info moment Meer Vitaal

Maandag 8 mei om 14.30 uur
Locatie Bibliotheek Meerssen

De beste manier om meer te weten te komen over Meer Vitaal is door naar deze info middag te komen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je graag meer over Positieve Gezondheid, het on- en offline platform, de verschillende activiteiten en de stappen die je zou kunnen nemen om letterlijk én figuurlijk meer in beweging te komen. Uiteraard is er genoeg tijd voor het stellen van al je vragen.

Kijk op www.meer-vitaal.nl voor meer informatie

Deze en overige activiteiten plaatsen we op de agenda van het platform Meer Vitaal