Gemeente Meerssen | Activiteiten in Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten in Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 11 december 2020 09:05

Bibliotheek - inloopspreekuur (hoog)begaafdheid
Inloopspreekuur (hoog)begaafdheid | woensdag 16 december | 15-17 uur

Ben jij creatief-begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? En zijn overgevoeligheden je niet onbekend? Voel je welkom bij het inloopuur (hoog)begaafdheid voor (hoog)begaafde volwassenen maar ook voor (hoog)begaafde kinderen, zoekende (hoog)begaafde pubers en gezinnen met (hoog)begaafde gezinsleden. Talentbegeleider Anke van Geel begeleidt in haar praktijk VerAnkerJe mensen die regelmatig problemen ervaren ten gevolge van hun (hoog)begaafdheid.

Het inloopuur is twee keer per maand op woensdag van 15-17 uur en op zaterdag van 10-12 uur in de bibliotheek.
Data: woensdag 16 december | 6 & 23 januari.
Vrije inloop of aanmelden via 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Voel je welkom!

NIEUW - >> Tijdschriftenbieb: een gratis app voor leden 

De bibliotheken presenteren een nieuwe tijdelijke gratis app voor alle bibliotheekleden: de TijdschriftenBieb. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften op je telefoon of tablet. De app is in ieder geval een halfjaar als proef beschikbaar. En je mag zoveel lezen als je wilt! In de TijdschriftenBieb zitten als proef zestien bladen, met populaire titels als: AutoWeek, Eigen Huis & Interieur, Flair, Happinez, Margriet, Nouveau, Psychologie Magazine, Steden, Story, Viva, Vrij Nederland en Yoga Magazine. Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar tot aan de voorlaatste editie. Er zit geen limiet op het aantal tijdschriften. Na drie weken worden tijdschriften automatisch uit de app verwijderd. De TijdschriftenBieb is een tijdelijke app om uit te vinden of het online tijdschriften lezen bevalt en of tijdschriften onderdeel moeten zijn van de Online Bibliotheek. Vandaar dat het aantal titels nu beperkt is. Gedurende 2021 evalueren we of we hier mee doorgaan.

Bibliotheek - tijdschriften

Je downloadt de TijdschriftenBieb in de App Store (voor Apple-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten). De app is geschikt voor tablets en smartphones. Je kunt in de app previews bekijken van tijdschriften. Na inloggen met je bibliotheekgegevens kun je een tijdschrift kiezen, downloaden naar je leesmap, lezen en ook weer verwijderen.

Wist je dat je veel populaire tijdschriften ook kunt lezen en lenen in onze bibliotheek? Een breed aanbod van glossy tot foodblad, van fotografie tot woonmagazine en alles wat daartussen zit. Je kunt ze lenen maar ook op je gemak lezen in het leescafé, onder het genot van een cappuccino.

Voor vragen en ondersteuning bij het gebruik van bv. de TijdschriftenBieb ben je ook welkom in ons wekelijks Digicafé. Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. Alleen op afspraak. Vooraf aanmelden via 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

Sluitingsdagen feestdagen & boekenbrievenbus | 24 december 13 uur t/m 3 januari

Bibliotheek Meerssen is gesloten van donderdag 24 december vanaf 13.00 uur tot en met zaterdag 3 januari 2021. Maandag 4 januari om 10.00 uur gaan we in het nieuwe jaar weer open! De boekenbrievenbus is i.v.m. vuurwerkrisico buiten openingstijden afgesloten van 9 december t/m 3 januari.