Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Actieprogramma Kansrijke Start Z-Limburg ondertekend: Elke baby een Kansrijke Start!

Gepubliceerd op: 01 februari 2019 11:25

Veel pasgeborenen in Zuid-Limburg komen in een gespreid bedje terecht. Echter, dit geldt niet voor alle baby's en dat is op zijn zachtst gezegd ongunstig. Onderzoek toont namelijk aan dat de eerste 1000 dagen van wezenlijk belang zijn voor een optimale kans op een goede toekomst. Om dit tij te keren zet een unieke groep van overheden en organisaties in Zuid-Limburg zijn schouders onder het actieprogramma 'Kansrijke Start Zuid-Limburg'. Een samenwerking waarin zij ouders en professionals een helpende hand bieden. Simpelweg omdat álle baby's een kansrijke start verdienen.

Kansrijke start

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten, Provincie Limburg, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg, GGD Zuid Limburg, Zorgverzekeraar CZ, Verloskundig Consortium Limburg en de Zuid-Limburgse organisaties voor kinderopvang zetten hun handtekening onder het actieprogramma Kansrijke Start Zuid-Limburg. Foto: Ilse Leijtens. 

Actieprogramma 'Kansrijke Start Zuid-Limburg' officieel ondertekend

Een kansrijke start voor iedereen: dat is het hartstochtelijk streven van alle partijen. Op 30 januari zetten zij in Kerkrade hun handtekening onder het actieprogramma 'Kansrijke Start Zuid-Limburg'. Ook minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die duidelijk enthousiast is over de samenwerking in Zuid-Limburg: "Zuid-Limburg is de eerste regionale coalitie in het land die met deze aanpak gaat zorgen voor een kansrijke start in het leven". Wethouder Marly Heusschen zette namens de gemeente Meerssen haar handtekening.

Meer informatie