Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Aanpak wateroverlast: aanpassing ingang parkeergarage Proosdijpark

Gepubliceerd op: 01 juli 2019 10:00

Meerssen werd de laatste jaren diverse malen getroffen door extreme neerslag. Hierdoor ondervonden in Meerssen-centrum en andere plekken in de gemeente inwoners en ondernemers ernstige wateroverlast. Het water zorgt voor overstromingen, ondergelopen huizen, kelders etc. Ook Parkeergarage Proosdijpark liep regelmatig vol water.

Om de kans op wateroverlast in de parkeergarage in de toekomst te verkleinen, passen we de toegang tot de parkeergarage aan. De klinkerbestrating voor de ingang van de parkeergarage wordt opgepakt en opnieuw gelegd in een bolvorm. Dit zorgt ervoor dat er een soort drempel ontstaat, waardoor het water minder snel de parkeergarage in loopt. De werkzaamheden starten op maandag 8 juli en duren naar verwachting t/m vrijdag 12 juli.

Werkzaamheden parkeergarage

Doorsnede nieuwe situatie

Overlast

De werkzaamheden zullen voor enige overlast zorgen. De aannemer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. De parkeergarage is van 8 t/m 12 juli alléén toegankelijk voor abonnementhouders. Tijdens de werkzaamheden blijft altijd één rijstrook van de toegang tot de parkeergarage open. Na 16.00 uur zijn beide rijstroken weer open. Overig verkeer wordt doorverwezen naar parkeerplaats 't Bergske of de parkeerplaats achter het station in Meerssen.