Gemeente Meerssen | Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus

Nieuwsbericht Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus

Gepubliceerd op: 19 augustus 2020 12:30

BSGW logo
Vanaf 28 augustus 2020 gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling volgt er later in het jaar een dwangbevel. Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al - eenmalig - een kosteloze betalingsherinnering.

Wat kunt u doen om een aanmaning te voorkomen?

Hebt u nog niet alle aanslagen van BsGW betaald en hebt u geen uitstel van betaling? Probeer dan zo snel mogelijk te betalen of vraag een betalingsregeling aan. U hebt hier tot 22 augustus voor. Is uw betaling of aanvraag betalingsregeling op deze datum nog niet ontvangen door BsGW? Dan wordt de aanmaning met de bijbehorende kosten aan u verzonden.

Geleidelijke opstart invorderingsproces

Vanwege de coronacrisis had BsGW het invorderingsproces van de lokale belastingen tijdelijk opgeschort. Dit houdt in dat in de afgelopen periode geen aanmaningen en/of dwangbevelen zijn verstuurd. Daarnaast hebben er ook geen deurwaardersactiviteiten plaatsgevonden. Om particulieren en ondernemers in deze crisis tegemoet te komen, heeft BsGW tijdelijk aan ondernemers uitstel van betaling verleend op de verzonden belastingaanslagen. Ook de inning via automatische incasso werd tijdelijk opgeschort. Nu de maatregelen van de overheid met betrekking tot corona weer wat versoepeld zijn, start BsGW het invorderingsproces weer geleidelijk op, met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis.

U wilt betalen, maar hebt vragen

Op de aanmaning staat hoe u kunt betalen. Op de website van BsGW leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Via uw persoonlijke pagina kunt u reageren als u een vraag wilt stellen. Uiteraard is telefonisch contact ook mogelijk. BsGW is dagelijks bereikbaar tussen 9.00u en 17.00u via: 088-8420420. Zij helpen u graag verder. Het kan zijn dat het hier in deze periode iets drukker is dan normaal, waardoor u langer moet wachten. BsGW vraagt hiervoor uw begrip.