Nieuwsbericht Aanleg Snelle Fietsroute Sittard-Maastricht: werkzaamheden Vliegveldweg

Publicatiedatum: 09 april 2018 13.50 uur

Tussen Sittard en Maastricht wordt een snelle fietsroute gerealiseerd. Dura Vermeer voert het werk uit in de gemeenten Meerssen en Beek. Op 16 april starten de werkzaamheden bij de Vliegveldweg. Deze duren naar verwachting tot begin juni. Vooruitlopend hierop wordt in de nacht van 11 op 12 april de toegang vanaf de Bunderstraat naar de Vliegveldweg definitief afgesloten voor autoverkeer.

Wat gaat gebeuren?

Bij de Vliegveldweg wordt de volledige verhardingsconstructie inclusief fundatie vervangen. De nieuwe verhardingsconstructie heeft twee brede fietssuggestiestroken in rood asfalt. Daarnaast wordt het straatwerk vernieuwd.

Wat merkt u?

Omdat er gewerkt wordt met machines, kunnen omwonenden overlast ondervinden door geluid, stof en trillingen. Ook verandert de bereikbaarheid. Met ingang van 12 april is de Vliegveldweg vanaf de Bunderstraat voorgoed afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar via de omliggende straten in de wijk. Doorgaand verkeer richting Vliegveldweg/Maastricht Aachen Airport kan in de toekomst de snelle en veiligste route via de autosnelweg A2 nemen en via de afslag bij de luchthaven richting Ulestraten rijden.

Woont u aan de Vliegveldweg? Dan kunt u tijdens de werkzaamheden helaas niet met de auto bij uw woning/oprit komen. We vragen u te parkeren in de buurt. Voor bewoners Vliegveldweg 8-20 (even) wordt op het grasperkje aan de Burgemeester Murisstraat een tijdelijke parkeervoorziening gemaakt voor hun auto's.

Na de werkzaamheden wordt er ook nieuwe verlichting geplaatst.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Wilt u meer weten over het tracé van de snelle fietsroute? Kijk dan op www.maastrichtbereikbaar.nl/snellefietsroute