Nieuwsbericht Aanleg nieuwe rotonde kruising Fregatweg-Meerssenhovenweg

Publicatiedatum: 12 mei 2017 09.15 uur

Wethouder Openbare Werken Guido Houben nam op donderdagochtend 11 mei zelf even polshoogte bij de werkzaamheden aan de Fregatweg. De gemeente realiseert hier een nieuwe rotonde op de kruising Fregatweg - Meerssenhovenweg. Als gevolg van deze werkzaamheden is de rijbaan van de Fregatweg t/m 21 mei voor de helft afgesloten. Het verkeer wordt geregeld met stoplichten.

Wethouder Houben bij de werkzaamheden rotonde Fregatweg

Wethouder Guido Houben: "De werkzaamheden geven tijdelijk wat ongemak, maar we maken Meerssen er wel weer veiliger mee. We hebben ook de fietsoversteek Meerssenhoven-Meerssenhovenweg aangepakt en fietsveiliger gemaakt voor met name schoolgaande jeugd."

Laatste fase

Maandag 22 mei start de laatste fase van de herinrichting van de Fregatweg. De Fregatweg zal dan voor twee weken volledig afgesloten zijn tussen Weert en de Klipperweg. In deze twee weken zullen we de rotonde op de kruising Fregatweg-Meerssenhovenweg afwerken, vervangen we het asfalt van de Fregatweg en worden nieuwe brugovergangen gerealiseerd in de Fregatweg en Meerssenhovenweg. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Voor fietsers is een tijdelijke voorziening gecreëerd zodat zij gebruik kunnen blijven maken van de fietspaden.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: .info@meerssen.nl