Nieuwsbericht 85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Riviernatuur en Maasplas

Publicatiedatum: 16 november 2016 16.50 uur

In de komende maanden is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat "85 jaar Limburgs Landschap" centraal. Wat is er in deze jaren aan beheer en beleid bereikt? Kijk mee op zondag 27 november naar de aflevering over riviernatuur en Maasplas.

Stichting limburgs landschap

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Kleine Weerd

Direct naast het Provinciehuis ligt natuurgebied de Kleine Weerd. Hier ontmoet presentator Edmond Staal zijn collega Henk Heijligers. Henk vertelt over de aanleg van een nevengeul van de Maas, die een functie heeft voor hoogwaterbeveiliging. Inmiddels is de herinrichting van de Kleine Weerd gereed. In deze aflevering wordt het duidelijk hoe deze ontwikkelingen in hun werk zijn gegaan.

Natuurbeleving

In Eijsden woont Lucianne Straus. Als oma van twee kleinkinderen uit de Randstad vindt ze natuur belangrijk. Als de kleinkinderen komen logeren, krijgen ze van alles mee over Limburg; niet alleen het dialect maar ook de prachtige natuur staat op het programma. Zo wordt er bijvoorbeeld van een afstand genoten van de prachtige Galloway-runderen die door hun graasgedrag variatie aanbrengen in het landschap.

Natuurlijk Limburg

Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV zijn alle afleveringen nog eens te bekijken.