Gemeente Meerssen | 6 & 7 augustus IRONMAN (triatlon): wat betekent dit voor Meerssen?

Nieuwsbericht 6 & 7 augustus IRONMAN (triatlon): wat betekent dit voor Meerssen?

Gepubliceerd op: 27 juli 2022 14:35

Logo IRONMAN
Op 6 en 7 augustus vindt de IRONMAN plaats in Zuid-Limburg. In dit artikel leest u wat de IRONMAN is en wat de gevolgen zijn voor de gemeente Meerssen.

Wat is IRONMAN?

Op het programma staan triatlons met twee verschillende afstanden: de IRONMAN 70.3 op zaterdag met de afstanden 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. En de IRONMAN op zondag met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen.

Wat betekent dit voor u?

Naast een grandioos sportspektakel brengt het event voor bewoners, ondernemers en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee.  Vanzelfsprekend doet de organisatie er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Om de onderdelen goed en veilig te laten verlopen, is het parcours alleen toegankelijk voor atleten. Dit betekent voor alle dagen het volgende:

Spoedeisende zorg

Deze blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. De organisatie van IRONMAN heeft met de hulpdiensten afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes en daarbij hebben zij ten alle tijden toegang tot het parcours.

Afgesloten parcoursen

De onderdelen vinden plaats op gesloten parcoursen in en rondom Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Beek, Beekdaelen en Stein. In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen op de volgende dagen afgesloten:

  • Op zaterdag 6 augustus van 06.30u tot ongeveer 14.00 uur. Het hardloopparcours dat alleen door gemeente Maastricht loopt is afgesloten van 09.00 uur tot +/- 17.00 uur
  • Op zondag 7 augustus van 07:00u tot uiterlijk 19.00 uur. Het hardloopparcours dat alleen door gemeente Maastricht loopt is afgesloten van 11.30 uur tot 24:00 uur

Deze tijden zijn van begin tot eind. Het parcours wordt achter de laatste atleet geopend, waardoor de daadwerkelijke afsluittijden op een specifieke locatie korter van duur zijn. Op de website van IRONMAN leest u hier meer over.

Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan over het parcours te rijden. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen mogelijk, maar het parcours op- en afrijden is dus niet toegestaan. De politie ziet hierop toe. Woont u aan of binnen het parcours, dan adviseren wij uw auto vóór de parcoursafsluitingen te verplaatsen.

Openbaar vervoer

Op zaterdag en zondag zijn er een paar omleidingen voor het openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl of op de website van Arriva voor actuele reisinformatie en routes.

Heeft u nog vragen?

De organisatie van IRONMAN Maastricht - Limburg is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg ondersteunen dit sportfestijn. Met de overige doorkomstgemeenten is meermaals overleg gevoerd en ook zij ondersteunen dit evenement.

Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen en -tijden, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van de parcoursen vindt u op www.maastricht.bewoners.ironman.nl. Voor vragen tijdens het event kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland/Extra Leisure, bereikbaar via nummer 043 – 351 18 08.