Gemeente Meerssen | 2e leven voor afgedankte spullen bij milieupark Het Rondeel

Nieuwsbericht 2e leven voor afgedankte spullen bij milieupark Het Rondeel

Gepubliceerd op: 29 september 2022 11:30

Kringloopcontainer
Uit onderzoek blijkt dat er vaak nog goede spullen zitten in het grof restafval dat op de milieuparken wordt aangeboden. Dat vinden we jammer. Want (ongescheiden) restafval wordt verbrand. Zo gaan waardevolle grondstoffen verloren. Vaak zijn de spullen nog goed genoeg voor hergebruik. Meubels, speelgoed, elektrische apparatuur; we geven ze graag een 2e leven. Daarom hebben de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul samen met Kringloop Zuid een kringloopcontainer geplaatst bij milieupark Het Rondeel in Maastricht.

Samen sorteren van spullen voor hergebruik

Tijdens openingstijden is steeds een medewerker van Kringloop Zuid aanwezig bij het milieupark. Met toestemming en medewerking van de brengers van het afval bekijkt hij welke spullen naar de kringloopwinkel kunnen en welke spullen geschikt zijn voor upcycling. Upcycling betekent dat we het product repareren of aanpassen zodat het een (nog beter) tweede leven krijgt.

Opening op Nationale Kringloopdag

Zaterdag 1 oktober vieren we de Nationale Kringloopdag met de opening van de kringloopcontainer op milieupark Het Rondeel. Wethouder Aarts van Maastricht brengt om 10 uur als eerste eigen herbruikbare spulletjes naar de Kringloopcontainer. En voor elke gulle gever is er een cadeaubon voor een gratis kop koffie of thee bij de winkel van Kringloop Zuid aan de Watermolen 52 in Randwyck.