Gemeente Meerssen | 28 juni - 9 juli: Reiniging en inspectie rioleringen in een gedeelte van Meerssen

Nieuwsbericht 28 juni - 9 juli: Reiniging en inspectie rioleringen in een gedeelte van Meerssen

Gepubliceerd op: 22 juni 2021 08:50

Van 28 juni t/m 9 juli 2021 laat de gemeente Meerssen de riolering reinigen en inspecteren in een gedeelte van Meerssen. De rioolinspectie voeren we uit om te onderzoeken hoe de toestand is van de rioleringen. Van den Akker BV Cleaning & Inspection Services uit Deurne voeren de werkzaamheden uit. Op onderstaand kaartje zijn de rioleringen ingetekend die gereinigd en geinspecteerd worden. Bewoners van betreffende straten ontvangen voorafgaande aan het werk een bewonersbrief. 

Reiniging en inspectie riolen

Hoe gaat het reinigen en inspecteren van riolering in zijn werk?

Om een goed beeld te krijgen van de toestand van de riolering, reinigt de aannemer eerst de rioolbuizen met een speciaal rioolreinigingsvoertuig. Coppelmans Rioolreiniging uit Nuenen voert deze werkzaamheden uit. Daarna kan de inspectie starten. Het inspecteren van de riolering gebeurt met een zelfrijdende robotcamera die filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis maakt. De afdeling Ruimte (rioleringen) beoordeelt vervolgens deze filmopnames. Aan de hand van die beoordeling wordt besloten of er onderhoudsmaatregelen genomen moeten worden.

Overlast

Tijdens het reinigen kan overlast ontstaan. Er is een kleine kans dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren.

Wat kunt u doen om samen met ons de overlast te beperken?


Sluit deksels van toiletten en afvoeren tijdelijk af

Wij adviseren om de deksel van de wc-bril dicht te doen en te verzwaren met bijv. een emmer water en andere afvoerpunten in uw woning (gootsteen, douche-afvoer en put in de garage) af te dekken met een dop of vochtige doek (dweil). Dit kunt u het beste doen als de reinigingswagen de straat in komt rijden of voordat u uit uw woning vertrekt. Het water kan in de afvoering en in het toilet wat omhoog komen door de verplaatsing van lucht tijdens de reiniging.

Waterslot
Voorkom stankoverlast

We spuiten het riool onder hoge druk schoon. Het waterslot (zie afbeelding) komt dan droog te staan, waardoor de stankafsluiting niet meer goed werkt en dat kan voor een rioollucht in uw woning zorgen. Het is daarom verstandig om na de werkzaamheden de afvoeren weer vol laat lopen met water en de toiletten een keer door te spoelen. Dit voorkomt stankoverlast. Vergeet de afvoer van de wasmachine en verwarmingsketel niet!

Gebruik afvoer en toilet

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van uw toilet, douche of wasmachine. Vergeet niet na uw toiletbezoek de deksel weer dicht te maken en te verzwaren met een emmer water.

Parkeren auto's

De werkzaamheden vinden plaats vanuit de grote rioolputten van 60 x 60 centimeter die in de weg, trottoir of op het grasveld liggen. Wij verzoeken u om uw auto tijdens de werkzaamheden in uw straat niet in een straal van 5 meter van de putten te parkeren.

Informatie

Met uitvoeringsvragen kunt u contact opnemen met de uitvoerder van de aannemer, de heer Bart van den Akker, te bereiken op telefoonnummer 0493-313458 (tijdens kantooruren).

Heeft u nog vragen over de geplande werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Meer algemene informatie over riolering kunt u vinden op de publiekssite van Stichting Rioned: www.riool.info

Let op!

De aannemers die deze werkzaamheden uitvoeren, hoeven NOOIT bij u binnenshuis te zijn! Ben alert op personen die bij u aan de deur komen en dit beweren.