Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

Gepubliceerd op: 09 september 2019 15:15

Stoptober
De zesde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. In de gemeente Meerssen rookt helaas nog 23% van de 15 en 16-jarigen. Dit is aanzienlijk meer dan in de rest van Zuid-Limburg (15%). Hier willen we wat aan doen en roepen de jeugd dan ook op mee te doen aan Stoptober! Schrijf je in en stop(tober)!

Wist je trouwens dat vanaf 1 augustus 2020 alle schoolpleinen rookvrij moeten zijn. Dit is een wettelijke plicht. Sommige scholen in onze gemeente hadden al een rookvrij schoolplein, maar nog niet allemaal. De scholen en de gemeente Meerssen zijn dit aan het voorbereiden. Dus nog een reden om te stoppen met roken.

Inschrijven

Op 6 september is de inschrijving voor Stoptober 2019 van start gegaan op www.stoptober.nl. Doe mee (als je rookt!) en stop samen met anderen een maand lang met roken.  In de afgelopen jaren zijn al meer dan 200.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang dagelijkse je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Ook heeft de app een community functie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je voetbalteam, je straat of van je collega's. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen.

Extra hulp nodig?

Het kan natuurlijk dat je behoefte hebt aan extra hulp en ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan extra begeleiding door een stoppen-met-rokencoach. Dat kan bijvoorbeeld via een cursus of persoonlijke begeleiding. Mocht u interesse hebben, kijk dan op https://www.rookvrijookjij.nl of stuur een mail naar info@rookvrijookjij.nl