Nieuwsbericht 1e LIPDUB voor jonge mantelzorgers

Publicatiedatum: 07 april 2016 10.30 uur

Steunpunt mantelzorg zuid
Op zaterdag 23 april organiseert Steunpunt Mantelzorg de eerste LIPDUB voor jonge mantelzorgers (van 11.00-15.00 uur bij Kasteel Vaeshartelt Maastricht). Je bent een jonge mantelzorger (7-25 jaar) als je opgroeit met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt of een psychische aandoening of verslaving heeft. Jonge mantelzorgers uit de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Stein en Vaals kunnen deelnemen.

Wat is een Lipdub?

Een Lipdub is een videoclip, bestaande uit één enkele opname, waarin je met een groep je favoriete nummer nasynchroniseert. Zo'n videoclip duurt meestal ongeveer vier minuten en er werken tussen de 10 en soms wel 600 mensen aan mee. Het maken van een Lipdub staat garant voor een middagje creativiteit, spontaniteit en plezier!

We verdelen de totale groep in kleine groepjes. Onder leiding van teamleiders van 'TVworkshop' bedenkt elke groep een leuke invulling voor elk een deel van het nummer. Vervolgens repeteren we in deze groepjes en dan is het na 2-3 uur tijd voor de opname van de hele 'Lipdub'. Attentie...en ACTIE! En dat allemaal op een mooi kasteel!

Doe je mee?

Geef je dan op door een mailtje te sturen naar t.goessen@mantelzorgzuid.nl of per telefoon (Tanja Goessen): 06-83668180.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Kiwanis Meerssen!