Nieuwsbericht 1e Cultureel Café Meerssen

Publicatiedatum: 01 december 2016 15.25 uur

cultureel cafe
Afgelopen vrijdag 25 november 2016 werd op initiatief van de Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme (KCET) in congrescentrum Ontmoet Anna de aftrap gegeven voor het eerste Cultureel café in Meerssen. De voorzitter van de Stichting KCET Jos Kester heette een twintigtal deelnemers met diverse achtergronden welkom en schetste de aanleiding en het doel van het Cultureel Café.

Cultureel café

Inspiratie opdoen

Daarna werd het woord gegeven aan  wethouder Kunst en Cultuur, Berry van Rijswijk. Het bevorderen van Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme is geen doel op zich. Het moet het wonen, werken en recreëren in onze gemeente nu en op langere termijn nog beter maken. Het Cultureel Café biedt initiatiefnemers een plek om inspiratie op te doen, plannen aan te kondigen, voor te leggen, respons te zoeken en steun te verwerven. Goede initiatieven zijn altijd welkom, aldus wethouder Berry van Rijswijk.

Cultureel café

De aanwezigheid van wethouder Berry van Rijswijk, beleidsambtenaren en mede-ondernemers maakt de lijnen extra kort. Stonden bij de toespraken de gezichten nog serieus, tijdens het echte netwerken heerste er een ontspannen sfeer. Er werden wensen en suggesties geuit. Kortom: hoe kan het nog mooier en sfeervoller worden in Meerssen!

Komt u ook de volgende keer?

Op vrijdag 27 januari 2017 vindt van 16.00-18.00 uur het tweede Cultureel Café plaats. Verder zal de Stichting werk maken van het informeren en motiveren van ondernemers, kunstenaars, verenigingen, vrijwilligers en eigenaren om ook even tijd te nemen voor eigen en andermans initiatieven. Velen blijken begaan met het wel en wee, nu en op lange termijn, van onze leefgemeenschap. Door samen te komen en elkaars plannen te leren kennen, geven we ons eigen streven nog meer kansen op realisatie.

Tot 27 januari 2017 (en 31 maart)!  

Jos Kester, voorzitter Stichting KCET

Foto's: Karel Curvers, www.meervandaag.nl