Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht 1 t/m 15 april: stem op uw favoriete naam voor de nieuwe parkeerplaats centrumplan Bunde

Gepubliceerd op: 09 april 2019 10:15

parkeerplaats Bunde stemmen
Het Buurtnetwerk Bunde heeft in overleg met de gemeente het initiatief genomen om een naam te geven aan de nieuwe parkeerplaats achter de nieuwbouw die op dit moment aan het Sint Agnesplein in Bunde wordt gerealiseerd. Dit zal een informele naam worden, omdat er geen officiële straatnaam noodzakelijk is. Voorbeelden van dergelijke namen zijn 't Bergske en 't Gasthoes in Meerssen. U kunt van 1 t/m 15 april uw stem uitbrengen op uw favoriet!

Alle opties op een rij

Het buurtnetwerk heeft een aantal mogelijke namen op een rijtje gezet. Afgelopen weken hebben zij via allerlei kanelen een oproep gedaan voor meer ideeën. Dit heeft nog twee nieuwe voorstellen opgeleverd, die ook verwijzen naar de historie van Bunde,  naar bekende Bundenaren en naar de historie van de plek. Het rijtje met mogelijke name in nu compleet. Alle opties op een rij:

  • "Bie de Köster": naar het feit dat hier lange tijd het huis van verschillende kostergeneraties heeft gestaan
  • Vrankenplein: naar de Bundese componistenfamilie Vranken
  • Daan Wildschutplein: naar de kunstenaar Daan Wilschut
  • Rob Stultiensplein: naar de kunstenaar Rob Stultiens
  • Pastoor Goumansplein: naar pastoor Ben Goumans, pastoor in Bunde van 1970 tot 1996
  • Pastoor Robroekplein: naar Pastoor Robroek, bouwpastoor van de nieuwe Sint Agneskerk
  • "De Pletsj": historische verwijzing naar de naam die de Pletsstraat in de volksmond had
  • "De Kiosk": verwijzing naar de kiosk van harmonie Sint Agnes die tegenover de ingang van de nieuwe parkeerplaats gelegen heeft
  • "De Rijnbeek": naar de beek die hier in het verleden gelegen heeft

Stemmen!

Welke naam vindt u het beste? U kunt van 1 t/m 15 april 2019 stemmen op uw favoriet. Vervolgens neemt de gemeente in overleg met het buurtnetwerk een besluit over de naam. Hierbij wordt de uitslag van de stemming meegenomen. U kunt uw stem uitbrengen via onderstaande link:

https://buurtnetwerkbunde.nl/enquete/

In het kader van het project Centrumplan Bunde wordt subsidie verleend door de Provincie Limburg voor de realisatie van sociale huurwoningen.