Gemeente Meerssen | 1 juli 2020: Nieuwe Donorwet gaat in

Nieuwsbericht 1 juli 2020: Nieuwe Donorwet gaat in

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 11:35

Donorregister
Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Deze wet is voor mensen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente. In het nieuwe Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Als u uw keuze invult, weet uw familie, partner of vriend(in) of u wel of niet orgaandonor wilt worden. Heeft u uw keuze al ingevuld? Dan hoeft u niets te doen. Uw keuze blijft staan.

Hoe vult u uw keuze in?

U vult uw keuze in op deze website of via een papieren formulier.

  • Invullen met DigiD, op donorregister.nl
  • Invullen op een papieren formulier en met de post versturen. De formulieren zijn verkrijgbaar bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Meerssen. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 043 en u krijgt een formulier toegezonden.

Wat gebeurt er als ik mijn keuze niet invul?

  • Als u na 1 september 2020 nog niets heeft ingevuld in het register krijgt u een brief met de vraag of u uw keuze wilt invullen.
  • Als u na de eerste brief niets invult, krijgt u na zes weken een tweede brief.
  • Als u opnieuw niets invult, komt bij uw naam 'Geen bezwaar tegen orgaandonatie' te staan. Hierover krijgt u weer een brief.

U kunt uw keuze altijd veranderen. Dat kan op donorregister.nl of u vult opnieuw het papieren formulier in en stuurt het op met de post.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link:
https://www.donorregister.nl/veranderingen-in-2020