Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht 1 jaar Taalcafé Meerssen

Gepubliceerd op: 15 april 2019 12:50

In april 2018 is Taalcafé Meerssen gestart. Het Taalcafé is bedoeld om anderstaligen en laaggeletterden een kans te geven hun Nederlands te oefenen in een laagdrempelige en gezellige omgeving. Iedereen is welkom. Samen met vrijwilligers worden er gesprekken gehouden of spelletjes gespeeld. Soms kan er ook een thema behandeld worden. Omdat de Nederlandse taal centraal staat, wordt er alleen maar Nederlands gepraat. De koffie staat elke week klaar.

1 jaar taalcafe Meerssen

Deze maand bestaat het Taalcafé 1 jaar. Wethouder Marly Heusschen bracht vrijdag 12 april een bezoek aan het taalcafé in de Bibliotheek in Meerssen. Onder het genot van een stukje vlaai, om deze eerste mijlpaal te vieren, vertelden de bezoekers wat het taalcafé hun gebracht had. Tijdens dit gesprek werd al snel duidelijk hoe ver de bezoekers van het eerste uur inmiddels al gevorderd zijn. Zij gaven aan dat zij de Nederlandse taal wel op school leren, maar dat het oefenen in het Taalcafé heel belangrijk is om ook daadwerkelijk Nederlands te gaan spreken in het dagelijkse leven. Zij treden nu ook op als ambassadeur van het Taalcafé en nemen geregeld nieuwe deelnemers mee.

Afgelopen jaar zijn alle vrijwilligers getraind en zijn er contacten opgebouwd met andere taalcafé's in de regio. Zo leren ook de vrijwilligers steeds bij. Omdat het makkelijker is om te praten tijdens een activiteit, bedenken de vrijwilligers vaak iets leuks om te doen. Zo werd er afgelopen vrijdag een Paastak gemaakt. Ook wethouder Heusschen hielp een handje mee.

Locaties

Het Taalcafé is geopend op onderstaande tijden en locaties:

  • Ut Zaelke Bunde, dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur
  • Ontmoetingspunt De Ketel, woensdagavond van 19.00-21.00 uur
  • Bibliotheek Meerssen, vrijdagmiddag van 15.00-17.00 uur

Iedereen die zijn of haar taalniveau wil verbeteren is van harte welkom! Loop gerust eens binnen.

Wilt u vrijwilliger worden?

Ook dan kunt u op één van de locaties tijdens de openingstijden binnenlopen voor informatie.