Nieuwsbericht 18 & 19 maart: jaarlijkse opruimactie zwerfvuil

Publicatiedatum: 14 maart 2016 14.05 uur

Zwerfvuil, een grote ergernis voor velen van ons! Helaas zijn er nog altijd mensen die zomaar afval weggooien op straat of in de natuur. Terwijl het een kleine moeite is het in de afvalbak te gooien waar het thuishoort. De gemeente Meerssen organiseert elk jaar een opruimactie om het zwerfvuil te lijf te gaan. Tijdens deze actie helpen scholen en vrijwilligers bij het opruimen van het zwerfvuil dat her en der gedumpt wordt. Dit jaar vindt de opruimactie zwerfvuil plaats op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2016.

Scholen zetten samen de schouders eronder

Op vrijdag 18 maart 2010 zetten enkele basisscholen in onze gemeente samen de schouders eronder. De scholen zorgen er door het jaar al voor dat de schoolpleinen netjes worden opgeruimd. Tijdens de opruimactie worden de schoolpleinen nog eens extra onder handen genomen en krijgt ook de directe omgeving van de school een schoonmaakbeurt.

Verenigingen gaan afval te lijf

Op zaterdag 19 maart 2010 zetten vrijwilligers van verschillende verenigingen zich in om op diverse locaties in de gemeente Meerssen zwerfvuil te ruimen. Ook dit jaar zijn buurtverenigingen, IVN's en andere verenigingen weer uitgenodigd om deel te nemen aan de opschoonactie.

De gemeente zorgt er op beide dagen voor dat alle vrijwilligers worden voorzien van afvalzakken, handschoenen en knijpers en draagt na afloop zorg voor het afvoeren van het afval.

Schone oevers van de Maas

De jaarlijkse opschoondag wordt dit jaar in de gemeente Meerssen gecombineerd met het project 'Schone Maas'. Bij dit project worden de gevolgen van de 'hoogwaterperiode' van de Maas aangepakt.   

Aftrap IVN jeugd

Op 12 maart heeft de IVN jeugd zich al van hun beste kant laten zien. In het Proosdijpark, langs de basisschool De Gansbeek en het Stella Maris College is zwerfafval opgeraapt. Hartelijk dank voor jullie geweldige inzet!

Wilt u deelnemen aan de zwerfvuilactie?

Wilt u als vereniging of school nog deelnemen aan de opruimactie? Neem dan contact op met Sebastian Swier van de gemeente Meerssen, tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

De gemeente Meerssen hoopt dat ook dit jaar nog meer vrijwilligers deelnemen aan de schoonmaakactie, zodat we we onze mooie gemeente samen schoon kunnen houden.