Nieuwsbericht 175ste zwerffiets voor de Ruggesteun

Publicatiedatum: 26 oktober 2017 08.35 uur

Op dinsdag 24 oktober overhandigde wethouder Berry van Rijswijk symbolisch de alweer 175 zwerffiets uit het gemeentelager aan de Ruggesteun. De fiets is door de vrijwilligers van de Ruggesteun opgeknapt en kan nu in gebruik worden genomen door inwoners van onze gemeente, die van een minimum moeten rondkomen en zelf niet de middelen hebben een fiets te kopen.

175ste zwerffiets voor Ruggesteun

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Twee jaar sleutelen

Na twee jaar sleutelen viert het fietsenteam van Ruggesteun weer een klein hoogte puntje. De 175ste fiets is klaar en zal weer goed gebruikt worden door iemand die hem hard nodig heeft. Wethouder Berry van Rijswijk benadrukte in zijn korte speech dat het van groot belang is dat Ruggesteun, naast de voedselbank, ook de mensen mobiel maakt door het uitdelen van fietsen.

Donaties

Twee jaar geleden is Ruggesteun begonnen met dit initiatief en kreeg een vliegende start door een donatie van de Rabobank in de vorm van de 'droomprijs'. Met dat geld werd de fietsenwerkplaats ingericht en gereedschap aangeschaft. De Gamma Meerssen sponsorde ook bij de start in de vorm van opbergrekken. Na twee jaar is het opnieuw de Rabobank die, met een mooie donatie, ervoor gezorgd heeft dat het team een nieuwe gereedschapskar met inhoud kon aanschaffen. Gamma Meerssen gaf op de aanschaf een hoge korting, waardoor het fietsenteam weer goed in het gereedschap zit. Op de drie werkplekken hebben we nu een eigen gereedschapskar, waardoor we nog beter kunnen werken. Het team van vijf sleutelaars heeft veel plezier in het werk en kan dit alleen doen door dit soort ondersteuning.

Heeft u nog oude fietsen staan?

Als u ons ook wil steunen kijk dan eens in uw garage of tuinhuisje. Er staat misschien nog een oude niet gebruikte fiets, die wij een tweede leven kunnen geven! Wij kunnen alles gebruiken ook wrakken, waarvan u denkt dat het oud ijzer is. We zijn elke ochtend geopend in de kelder van de Kerk Sint Joseph Arbeider (Meerssen-West) of bel met Guido Heijnen, telefoon 06-23094781.