Nieuwsbericht 16 t/m 22 april: Nationale Inzaaiweek

Publicatiedatum: 16 april 2018 12.05 uur

Nationale inzaaiweek
In de week van 16 t/m 22 april is het de Nationale Inzaaiweek. Deze week is bedoeld om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om een stukje grond in te zaaien met vlinder en bijenvriendelijke bloemen en planten. Stichting The Butterfly House doet mee en gaat op diverse locaties in de gemeente Meerssen inzaaien. Doet u ook mee?

Waar gaan we zaaien?

De stichting gaat dit jaar zaaien op 3 locaties: bij Basisschool De Bundeling in Bunde, De Vlindertuin in Meerssen en bij Buitenplaats Vaeshartelt.

Op woensdag 18 april bent u van harte welkom om te komen helpen zaaien bij Buitenplaats Vaeshartelt. Van 13.00-15.30 uur zullen we een flink perceel gaan voorzien van zaden. Daarnaast kunt u een oorwurmenhuisje maken en is er een kleine versnapering na al het harde werk. 

Op zondag 22 april zaaien we bij de Vlindertuin Meerssen in. Naast een stuk wei in de tuin zullen we tevens de bermen van de nieuw aangelegde weg gaan inzaaien met vlinder en bijenvriendelijke bloemen. Bij de Vlindertuin starten we om 11.00 en ronden we af tegen 13.00 uur. Het zaaien bij De Bundeling wordt gedaan door de kinderen zelf en is niet openbaar toegankelijk.

The Pollinators

Tijdens de inzaaiweek krijgen we hulp van The Pollinators. Zij leveren onder andere de zaden die we gaan inzaaien in de tuin en tevens een klein presentje voor de mensen die ons helpen. The Pollinators zullen met een karavaan door Zuid-Limburg gaan trekken en op diverse locaties gaan helpen met zaaien. U kunt ze op 22 April ook aantreffen bij Faunawatch, Het Gebrookerbos en Natuurtuinen Jekerdal / CNME. Wil je meer weten over The Pollinators en wat zij doen kijk dan op www.thepollinators.org.