Nieuwsbericht 14-15 april - Amstel Gold Race Weekend

Publicatiedatum: 10 april 2018 12.00 uur

Amstel Gold Race logo
Op zaterdag 14 april en zondag 15 april is weer het Amstel Gold Race Weekend. Op zaterdag 14 april doen weer 15.000 fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland mee aan deToerversie van de Amstel Gold Race. Er zijn verschillende routes door Zuid-Limburg. Diverse routes komen ook door de gemeente Meerssen. Let daarom goed op. Het kan drukker zijn op de weg tijdens dit weekend. De organisatie vraagt uw begrip hiervoor. De fietsers moeten zich in alle situaties houden aan de verkeersregels. Hierop wordt streng gecontroleerd door verkeersregelaars, politie en de organisatie zelf. De organisatie van de Amstel Gold Race streeft ernaar om er voor iedereen een mooi wielerweekend in Zuid-Limburg van te maken. Uitgebreide routebeschrijving: zie www.amstelgoldrace.nl

Zondag 15 april - Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition

Zondag 15 april 2018 wordt de 53e editie van de bekende wielerklassieker Amstel Gold Race verreden. Na het succes van 2017 vindt ook weer een Amstel Gold Race Ladies Edition plaats. De parcoursen van deze wedstrijden komen ook door de gemeente Meerssen. Kijk voor de route en doorkomsttijden in de gemeente Meerssen op www.amstelgoldrace.nl.

Veiligheid

Om optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en) vraagt de organisatie aandacht voor het volgende:

  • Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van het parcours.
  • Wees attent op spelende kinderen.
  • Laat op het parcours geen voertuigen geparkeerd staan.
  • Mocht u onverhoopt - met welk vervoermiddel dan ook - op het parcours terechtkomen, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt.
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg.
  • Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of  verkeersregelaars worden gegeven.

Paaltjes Sint Catharinastraat tijdelijk verwijderd

In verband met dit evenement worden de verkeerspaaltjes ter hoogte van de vier wegversmallingen op de Sint Catharinastraat in Ulestraten tijdelijk verwijderd. De paaltjes worden na het weekend weer teruggeplaatst.

Informatie

Voor een uitgebreide routebeschrijving en een doorkomsttijdentabel kunt u terecht op www.amstelgoldrace.nl