Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht 13 mei t/m eind juni - International Land-Art Maastricht 2019 bij landgoed Vliek

Gepubliceerd op: 17 mei 2019 10:20

International land-art
Van 13 mei t/m eind juni is Landgoed Vliek in Ulestraten het toneel voor de International Land-Art Maastricht 2019. Het landgoed maakt onderdeel uit van het Buitengoed Geul en Maas. Door een verbinding te leggen tussen kunst en natuur wil de International Land-Art Maastricht het publiek meer betrekken bij de landgoederen van Buitengoed Geul en Maas. Naast het landgoed ligt een park met prachtig hellingbos en twee vijvers. Ruim twintig land art-kunstenaars lieten zich gedurende een week hierdoor inspireren en maakten in het hellingbos kunstwerk(en).

Buitengoed

Op maandag 13 mei werd het startsein gegeven voor het vierde evenement van de Stichting International Land-Art Maastricht (IL-AM). De eerdere manifestaties werden ook steeds op een van de domeinen van Buitengoed Geul en Maas gehouden. Dit jaar is gekozen voor het prachtige Landgoed Vliek in Ulestraten. Naast het landgoed ligt een park met bospartij en twee vijvers. Deze werden aangelegd in het begin van de 20ste eeuw als verfraaiing van een ouder landschapspark uit circa 1800.

Kunst & Natuur

Twintig land art-kunstenaars* lieten zich gedurende een week inspireren door het hellingbos bij Landgoed Vliek. Ze maakten ter plekke hun kunstwerken in de natuur (buitenkunst, geen beeldentuin). Enkele kunstenaars maakten zelfs meerdere werken in het hellingbos. In totaliteit zijn er meer dan 15 werken te zien. Tijdens de expositie is óók een land-art project te zien, dat gemaakt is door een groep studenten van UWC Maastricht.

Officiële opening

Op zaterdag 18 mei opent wethouder Kunst en Cultuur Jan Gulikers officieel de land-art expositie. Aanvang 15.00 uur bij Kasteel Vliek, Vliek 1 in Ulestraten. U kunt parkeren op de parkeerplaats naast de Tiendschuur van het kasteel.  De muzikale omlijsting is in handen van de Limburgse troubadour Paul van Loo.

U kunt de expositie van de Land-Art werken bezoeken tot eind juni 2019.

Scholen

In de week van 20, 22 en 24 mei mogen de leerlingen van basisschool De Triangel uit Ulestraten onder begeleiding van kunstenaars hun eigen land-art kunstwerk maken.

De namen en woonplaatsen van de deelnemers:
Hetty de Boer-Blonk uit Eindhoven
Bart Ensing uit Culemborg
Carla Rump uit Bussum
Hans Vernooij uit Betuwe, Arnhem
Dick Simonis uit Amsterdam
Pollie Gregor uit Maasmechelen
Roosje Chini uit Maasmechelen
Margreet Weijland uit Delft
Jeroen Meijs uit Maastricht
Mattenja Coehoorn uit Maastricht
Moniek Westerman uit Groningen
Rien Claessen uit Tilburg
Sjoerd Schwibettus uit Arnhem
Emmy Chau uit Arnhem
Herwig Nulens uit Heusden-Zolder