Gemeente Meerssen | 10e Klimomloop Ulestraten op zondag 20 september

Nieuwsbericht 10e Klimomloop Ulestraten op zondag 20 september

Gepubliceerd op: 16 september 2020 12:30

Klimomloop 2020
Voor de tiende keer organiseert Stichting Col di Ulecitta op 20 september 2020 een eendaagse wielerwedstrijd alleen voor vrouwen in en om het Zuid-Limburgse Ulestraten. Er worden twee wedstrijden gehouden voor de Junior vrouwen en UCI vrouwen/Belofte vrouwen/Elite club vrouwen.

Gevolgen voor het verkeer

De wedstrijden zijn van 10.00 uur tot ongeveer 17.25 uur en hebben de volgende gevolgen voor het verkeer:

  • Bij de Beukel is een omleiding richting Ulestraten via Lange Raarberg richting Schimmert of via de Kruisberg naar Ulestraten. Doorgaand verkeer richting Ulestraten is gestremd.
  • Vanaf Schimmert en Beek wordt het verkeer bij Oensel en bij Langs de Gewannen door borden aangegeven dat doorgaand verkeer richting Ulestraten naar Meerssen gestremd is.
  • Ulestraten is wel bereikbaar.
  • Via de Burgemeester Visschersstraat bestaat de mogelijkheid om op de Bamfordweg/ Nieuw Vliekerweg te komen richting Meerssen over de Kruisberg.
  • Bewoners die aan het parcours wonen, kunnen in de rijrichting van de wielrenners na de bezemwagen met de groene vlag het parcours verlaten bij de eerstvolgende straat. Het overige verkeer kan via de Burgemeester Visschersstraat Ulestraten verlaten richting de Bamfordweg/Nieuw Vliekerweg. De Nieuw Vliekerweg blijft open voor alle verkeer.

Daarnaast treft de organisatie voorzorgsmaatregelen in verband met corona.

Straatjuweeltjes

Vanwege de klimloop worden de straatjuweeltjes in de Sint Catharinastraat op vrijdag 18 september verwijderd en maandag 21 september weer teruggezet.

Over Stichting Col di Ulecitta

De organisatie is in handen van Stichting Col di Ulecitta onder leiding van John Waterreus en Mariëlle Waterreus-Claessens. Zij worden bijgestaan door André Eijssen, Vincent Kurvers en Raymond Petit. John en Marielle zijn van thuis uit opgegroeid met wielrennen. In 2011 kwam het idee om te starten met een wielerronde in Ulestraten.