Gemeente Meerssen | Realisatie Herdenkingsbos Meerssen kan van start

Nieuwsbericht Realisatie Herdenkingsbos Meerssen kan van start

Gepubliceerd op: 22 oktober 2021 11:30

Herdenkingsbos in de gemeente Meerssen, illustratie
De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van september ingestemd met de realisatie van een Herdenkingsbos in de gemeente Meerssen. Het Herdenkingsbos krijgt een plek op weidegrond aan de Veeweg in Meerssen (links voor het tunneltje naar Uitspanning de Nachtegaal). De Bosgroep is inmiddels begonnen met de planuitwerking van het Herdenkingsbos, dat in het najaar van 2022 gestalte zal krijgen.

Officieel startmoment voor realisatie

De officiële starthandeling voor de realisatie van het Herdenkingsbos vindt plaats op woensdag 10 november 2021. Bij die gelegenheid planten burgemeester Clermonts-Aretz en mevrouw Anny Mans-van de Berg de eerste boom – een Koningslinde – ter nagedachtenis van drs. Jan Mans, burgemeester (1982-1988) en ereburger van de gemeente Meerssen. Een fotoverslag hiervan volgt op deze website.

330 bomen

In totaal hebben 330 mensen (families) hun belangstelling kenbaar gemaakt voor de adoptie van één of meerdere bomen in het nieuwe Herdenkingsbos in de gemeente Meerssen. Zij hebben inmiddels een mail van de gemeente ontvangen. De inschrijvers ontvangen na het betalen van de kosten van de boom een certificaat (plus kopie). Ze kunnen dit certificaat naar wens zelf houden of aan iemand cadeau doen. 

Gezamenlijk plantdag

De uitnodiging voor de gezamenlijke plantdag in het najaar van 2022 ontvangen de inschrijvers in oktober 2022. 

Meer informatie

Meer informatie over het Herdenkingsbos vindt u op de speciale projectpagina op deze website

Dit initiatief is mede mogelijk met medewerking van het 1Miljoenbomenplan van de Provincie Limburg en Stichting Het Limburgs Landschap

Provincie Limburg - logo

Limburgs Landschap, logo Stichting Het