Gemeente Meerssen | Nieuwe Noodverordening COVID 19 met ingang van 4 november

Nieuwsbericht Nieuwe Noodverordening COVID 19 met ingang van 4 november

Gepubliceerd op: 05 november 2020 08:45

coronavirus COVID19
Vanaf woensdag 4 november 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de zestien gemeenten van onze veiligheidsregio. Hierin zijn de extra maatregelen opgenomen die op dinsdag 3 november tijdens de persconferentie zijn afgekondigd door minister-president Rutte en minister de Jonge. Deze maatregelen gelden bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown. De extra landelijke maatregelen gelden in elk geval voor de komende twee weken. Op basis van de nieuwe noodverordening wordt gehandhaafd.

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Deze maatregelen zijn opgenomen in de nieuwe noodverordening. De nieuwe noodverordening vervangt de noodverordening van 14 oktober 2020.

Download hier de nieuwe noodverordening

Tijdelijke verzwaring gedeeltelijke lockdown

In het nieuwsbericht Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown van 3 november 2020 lees je meer over de extra maatregelen.

Algemene regels blijven gelden

Het is nog steeds van groot belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de algemene maatregelen houdt:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen met zeep.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Werk thuis, behalve als het niet anders kan.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

Meer informatie

Voor algemene informatie over het coronavirus en de maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid via het landelijk publieksinformatienummer: 0800 1351. Voor vragen over handhaving of mogelijkheden in een specifieke situatie (bv. als ondernemer), kun je het beste contact opnemen met ons gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: corona@meerssen.nl

Klachten?

Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Voor andere gezondheidsvragen kun je terecht bij je eigen huisarts of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 088 - 8805005.