Gemeente Meerssen | GGD Zuid Limburg lanceert campagne #mijnprik

Nieuwsbericht GGD Zuid Limburg lanceert campagne #mijnprik

Gepubliceerd op: 05 augustus 2021 15:50

GGD
De GGD Zuid Limburg start met een regionale campagne #mijnprik. Doel van deze campagne is open gesprekken te stimuleren en betrouwbare informatie over COVID-19-vaccinatie te verstrekken. Dit helpt mensen een weloverwogen keuze te maken. De campagne is onderdeel van de fijnmazige vaccinatie-aanpak, waarbij de GGD diverse acties onderneemt om de vaccinatiegraad in de regio te verhogen.

Limburgse boegbeelden

Vier Zuid-Limburgers vormen het gezicht van de campagne: zangeres Beppie Kraft, Roda JC voetballer Richard Jensen, boks legende Arnold Vanderleyde en MVV verdediger Rico Zeegers. Door hun persoonlijke motivaties te delen, hopen zij ook anderen te inspireren het gesprek over vaccineren aan te gaan. De boegbeelden zijn te zien op diverse posters, social media posts en hebben ieder een korte, persoonlijke vlog opgenomen waarin ze delen waarom zij vaccinatie belangrijk vinden. Via een QR-code op de posters bekijk je hun persoonlijke verhaal en vindt je meer informatie over vaccinatie en prikken zonder afspraak.

Aftrap campagne vaccinatielied

De aftrap van #mijnprik vond plaats op 5 augustus 2021 bij de vaccinatielocatie in het MECC Maastricht. Bart Storcken en Beppie Kraft treden daar om 14.00 uur op met het vaccinatielied 'Sjus wie Beppie'. Het nummer is speciaal voor de regionale campagne geschreven op de melodie van 'een Beppie afstand'. De videoclip van het vaccinatielied werd na sluitingstijd opgenomen op de vaccinatielocatie in Maastricht. Iedereen die aan de clip meewerkte was volledig gevaccineerd of negatief getest.

Wijkvaccinatie

Een onderdeel van de fijnmazige vaccinatie-aanpak en de campagne #mijnprik is wijkvaccinatie. Met pop-up vaccinatielocaties wil de GGD vaccinatie toegankelijker maken. Door te prikken zonder afspraak en tijdelijke locaties dicht bij huis te realiseren, worden barrières als afstand tot de drie huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak weggenomen. De eerste pop-up vaccinatielocatie wordt zaterdag 14 augustus geopend in het Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen. De openingstijden zijn:

  • Zaterdag 14 augustus van 10.00-16.00 uur
  • Woensdag 18 augustus van 16.00-20.00 uur
  • Zaterdag 21 augustus van 10.00-16.00 uur
  • Woensdag 25 augustus van 16.00-20.00 uur

Belangrijk onderdeel van de pop-up vaccinatielocatie is het informatiepunt. GGD-medewerkers staan klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Tijdens de openingsuren kan men vrij inlopen. Er zijn informatiemiddelen in verschillende talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren.

GGD