Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Breng textiel niet naar textielcontainer! Bewaar het zolang thuis

Gepubliceerd op: 10 april 2020 09:15

Textiel container
Normaalgesproken is de gemeente blij als burgers hun kleding naar de textielcontainers in de wijk en op de milieuparken brengen. Echter door de coronacrisis wordt landelijk momenteel geen textiel verwerkt. Als kleding tijdelijk wordt opgeslagen, verslechtert de kwaliteit. Daarom roepen wij op om het textiel zolang thuis te bewaren.

Corona dwingt tot stoppen sortering

Landelijk is besloten het sorteren van textiel bij de textielsorteercentra stil te leggen. Als we blijven inzamelen, moeten we het textiel gaan opslaan. Bij langdurige opslag gaat de kwaliteit van het textiel behoorlijk achteruit. En dat kan betekenen dat het textiel - als deze crisis voorbij is - niet meer bruikbaar is. Dan zou de kleding vernietigd moeten worden en dat willen we natuurlijk niet! We vragen daarom iedereen om het textiel in deze periode thuis te bewaren, totdat we de sortering weer kunnen oppakken.

Bewaar de kleding even thuis

Wij vragen u dus dringend nu géén gebruik te maken van de textielcontainers in de wijk of op het milieupark. Daarnaast vragen wij u het textiel niet weg te gooien via het restafval. Bewaar het liever even thuis en biedt het aan, zodra het weer kan. Uw textiel krijgt zo een tweede kans, zelfs als het kapot of beschadigd is.