Terug
Snelzoeken

Artikel Meer informatie

corona@meerssen.nl
Heeft u vragen over de Coronamaatregelen in de Gemeente Meerssen? Vindt u het antwoord op uw vraag niet op onze gemeentelijke Coronapagina? Stuur dan een mailtje aan: corona@meerssen.nl. Of bel met ons Gemeentelijke Klant Contact Centrum, tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.  

Algemene vragen over het coronavirus

Publieksinformatienummer Rijksoverheid: tel. 0800-1351.
Of bezoek www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl.

Gezondheidsvragen

Bel met het callcenter van GGD Zuid-Limburg: tel. 088-8805005.
Of bezoek de website van de GGD.

Coronatest

Bij klachten: blijf thuis en laat je testen: bel 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00-20.00 uur.
U kunt ook een afspraak maken via www.rijksoverheid.nl/coronatest

Overige vragen over het coronavirus mbt Zuid-Limburg

Bel het callcenter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: tel. 0251-260960.
Of kijk op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Vragen over de kinder(nood)opvang

Bel met het Social Team van de Gemeente Meerssen (ma t/m vr van 08.30-12.00 uur)
telefoonnummer 14 043. e-mail: sociaalteam@meerssen.nl 

Rode Kruis Hulplijn 

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Bel de Rode Kruis Hulplijn, telefoon 070-4455 888 (ma t/m vr van 9.00-21.00 uur, in het weekend van 10.00-16.00 uur). De Rode Kruis Hulplijn is ook bereikbaar voor mensen die geen Nederlands spreken. Zij kunnen terecht bij speciale WhatsApp-nummers. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Rode Kruis

Kennisbank Corona en Toerisme 

Kennisbank Corona en Toerisme van Visit Zuid-Limburg

Informatie anderstaligen

Corona helpdesk voor statushouders

tel. 085-5808800 / https://www.facebook.com/C19helpdesk 

Voor wie wil helpen? 

Nu het Coronavirus in Nederland actief is, ontstaan er spontaan mooie initiatieven. Zo werd er 17 maart om 20.00 uur geapplaudisseerd voor zorgverleners. Veel mensen willen graag helpen waar het kan. Ook de Gemeente Meerssen ontvangt talloze berichten van bewoners & (profit en non-profit) organisaties die hun hulp aanbieden of vraag & aanbod bij elkaar willen brengen. In de komende periode zullen steeds meer van dit soort (landelijke en lokale) initiatieven ontstaan en online te vinden zijn. Dat vinden wij natuurlijk geweldig. Uiteraard wel met inachtneming van alle landelijke (hygiëne)maatregelen, die iedereen in Nederland moet volgen. We hopen echter dat u begrijpt dat het voor de gemeente op dit moment niet te doen is al deze initiatieven & organisaties nader te bekijken en op onze website te promoten.