Nieuwsbericht Rivierpark Maasvallei: vertel uw verhaal!

Publicatiedatum: 04 maart 2016 10.15 uur

Sinds 2008 wordt er gewerkt aan het grootste rivierproject in uitvoering in Nederland. Het project Grensmaas zorgt voor bescherming tegen hoogwater langs de (grens)Maas en levert bovendien een schitterend nieuw natuurgebied op: RivierPark Maasvallei. Een prachtig grensoverschrijdend landschapspark in Nederlands en Belgisch Limburg. Het strekt zich uit van Maastricht tot aan Maasgouw. De gemeenten aan beide zijden van de Maas (waaronder Meerssen), Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Provincie zorgen samen voor de verdere ontwikkeling van dit prachtige natuurgebied.

Rivierpark Maasvallei

Wandelen, fietsen, natuur & cultuur

Bent u een liefhebber van wandelen, fietsen of lekker struinen door de natuur? Van prachtig flora en fauna? Dan is RivierPark Maasvallei ideaal voor u! Prachtige routes laten u genieten van al het moois dat dit grensoverschrijdende park te bieden heeft en laten u kennismaken met prachtige karakteristieke oude Maasdorpen en hun rijke cultuurhistorie, zoals ons eigen Geulle aan de Maas en Voulwames.

Ontdekkingskaart

Op 3 maart werd de eerste ontdekkingskaart van het RivierPark gepresenteerd. De kaart toont een geïllustreerde plattegrond van het gebied rondom Borgharen en Itteren. Hier kunt u bijvoorbeeld heerlijk struinen over struinpaden: ingesloten routes van grazers en wandelaars. Langs de Maas tussen Borgharen en Itteren trekken ook wildlevende konikpaarden en gallowayrunderen rond. Op de ontdekkingskaart zijn wandelroutes ingetekend en vindt men handige gebiedsinformatie. U vindt er tevens een route door de mooie Maasdorpen Geulle en Elsloo.

Rivierpark Maasvallei - Maasverkenner
Op pad met een Maasverkenner

Onder begeleiding van een MaasVerkenner kunt u het RivierPark Maasvallei op een bijzondere en interessante manier ontdekken. Onderweg vertellen zij u meer over de Maas, haar geschiedenis en de bewoners in en langs het water. Een excursie met een Maasverkenner kunt u reserveren via www.rivierparkmaasvallei.eu.

Vertel uw verhaal!

Onder de inwoners van onze mooie maasdorpen leven wellicht prachtige verhalen over moeder Maas en haar dorpen. Wij zijn op zoek naar deze pareltjes! Heeft u een leuk, mooi of ontroerend verhaal dat te maken heeft met de Maas? Laat het ons weten en neem contact op met bureau Communicatie van de gemeente Meerssen (telefoon 14 043 of info@meerssen.nl). De verhalen worden gedeeld via de website van het RivierPark, maar ook verteld door de Maasverkenners tijdens hun excursies.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rivierparkmaasvallei.eu. De ontdekkingskaarten voor struiners en wandelaars zijn binnenkort ook verkrijgbaar in de webshop.