Nieuwsbericht Meer gratis afval aanbieden op milieuparken

Publicatiedatum: 30 december 2015 14.00 uur

Voortaan kunnen inwoners van de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul alle recyclebare materialen gratis aanbieden bij de gemeentelijke milieuparken Beatrixhaven, Randwijck en Noorderbrug in Maastricht en het milieupark in Valkenburg aan de Geul. Dit zijn o.a. schone grond, bouwpuin, papier, metalen, hout, plastic en voortaan dus ook:

-      gasflessen
-      polystyreen/piepschuim
-      gips
-      matrassen (alleen bij milieupark Randwijck)

Goed voor het milieu én voor de portemonnee
Tot voor kort werden sommige van de genoemde afvalstromen verbrand. Voortaan worden deze allemaal gerecycled. Wethouder Guido Houben van de gemeente Meerssen (plv. voorzitter Gemeenschappelijke Regeling Milieuparken Geul en Maas) wijst op de vele voordelen: "Allereerst is het heel goed voor het milieu. Want het is weer een stap richting een afvalloze samenleving. Ten tweede is het goed voor de portemonnee van onze inwoners. Voorheen moest het inleveren via het grof afval betaald worden en nu is het gratis. Dat levert toch een aanzienlijke besparing op."

Uitbreiding samenwerking
De drie gemeenten werken wat betreft milieuparken al jaren samen. De samenwerking op afvalgebied wordt komend jaar uitgebreid. De dienst Stadsbeheer Maastricht gaat met ingang van 2016 afval inzamelen in de gemeenten Meerssen en Valkenburg aan de Geul. Dit leidt tot kostenbeheersing en een hoger serviceniveau.

logo Samen halen we het beste uit afval