Nieuwsbericht Eind februari valt aanslag gemeentelijke belastingen in brievenbus

Publicatiedatum: 11 februari 2016 14.05 uur

Eind februari ontvangen burgers en bedrijven in onze gemeente het gecombineerde aanslagbiljet met daarop gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen. Ook de nieuwe WOZ-waarde vindt u op dit aanslagbiljet. De afzender van dit biljet is BsGW, Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. BsGW verzorgt de uitvoering van de belastingen voor uw gemeente en uw waterschap. Met al uw vragen over de gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde en de waterschapsbelastingen kunt u terecht bij BsGW.

BSGW logo

Wilt u uw aanslagbiljet digitaal ontvangen?

U ontvangt het gecombineerde aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen van BsGW tot nog toe schriftelijk, per post.  Steeds meer mensen activeren echter hun account op MijnOverheid.nl. Daardoor ontvangen zij het aanslagbiljet niet meer schriftelijk, maar digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid. Aanmelden is snel en eenvoudig geregeld.

Digitale verzending biedt vele voordelen; uw gegevens in MijnOverheid zijn veilig, altijd beschikbaar en u en wij besparen op kosten. U levert daardoor een positieve bijdrage aan een beter milieu. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op MijnOverheid.

Let op: controleer regelmatig uw berichtenbox op MijnOverheid als u zich hiervoor heeft aangemeld. U ontvangt namelijk geen papieren aanslag meer. Dit is met name van belang als u geen gebruik maakt van de automatische incasso en zelf het aanslagbedrag overmaakt. U kunt uw account op Mijn Overheid ook zo instellen dat u een e-mailbericht ontvangt, zodra er nieuwe post is op MijnOverheid.  

Wachttijd aan de telefoon?
Regel uw belastingzaken online

Omdat BsGW in dertig gemeenten in Limburg aanslagen bezorgd in de laatste week van februari, kan het erg druk zijn aan de telefoon bij BsGW. Het advies is dan ook om niet te bellen, maar digitaal te reageren. De website van BsGW kent geen wachttijden.

Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk via uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Log in met uw Digid. U kunt er onder andere uw aanslagen raadplegen, uw rekeningnummer wijzigen, automatische incasso afgeven, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien, een kwijtscheldingsformulier aanvragen en veel meer zaken digitaal regelen.

Wilt u desondanks telefonisch contact, houd dan rekening met mogelijke wachttijden of bel enkele dagen later nadat u het aanslagbiljet heeft ontvangen. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt. U kunt via de telefoon ook formulieren bestellen zonder tussenkomst van een medewerker, 24 uur per dag 7 dagen per week.

Meer informatie

Raadpleeg de website www.bsgw.nl of bel telefoon 088-8420420 (lokaal tarief). De medewerkers van BsGW zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur.