Gemeente Meerssen | Verkiezingen Provinciale Staten en Algemeen Bestuur Waterschap

Nieuwsbericht Verkiezingen Provinciale Staten en Algemeen Bestuur Waterschap

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 13:10

ik kies limburg 2019
Op woensdag 20 maart 2019 gaan we stemmen voor de leden van Provinciale Staten en het algemeen bestuur van Waterschap Limburg. Op de verkiezingswebsite www.ikkieslimburg.nl leest u meer over de verkiezingen, Provinciale Staten en deelnemende partijen en kandidatenlijsten. In aanloop naar de verkiezingen is hier ook informatie over de verkiezingsdebatten te vinden.

StemWijzer

Via www.ikkieslimburg.nl kunt u ook de StemWijzer raadplegen. De StemWijzer is een handig hulpmiddel bij het bepalen van uw keuze.

Voorlopige uitslagen

De voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezing wordt op de verkiezingsavond door Bureau Verkiezingen van de gemeente Meerssen doorgegeven aan het ANP. Zij geven de voorlopige uitslag vervolgens weer door aan de media. De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen wordt door Bureau Verkiezingen alleen doorgegeven aan Waterschap Limburg.

Definitieve uitslagen

De definitieve uitslag van beide verkiezingen in de gemeente Meerssen wordt op donderdag 21 maart gepubliceerd op onze gemeentelijke website en op vrijdag 22 maart in onze gemeentelijke Nieuwsbrief.

Uitslagen live bijwonen?

De uitslagenavond kunt u ook live bijwonen in het Gouvernement in Maastricht. De Provincie Limburg organiseert dit in samenwerking met L1. Beelden van deze avond komen terug in het live-programma dat L1 uitzendt. Tijdens de uitslagenavond worden onder meer de voorlopige resultaten uit de gemeenten bekendgemaakt. In verband met de laat in de avond te verwachten uitslagen - als gevolg van het tellen van twee volledige verkiezingsuitslagen (Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezing) - is de inloop van deze avond vanaf 21:00 uur. Sluiting wordt verwacht om uiterlijk 00:30 uur. Uiteraard bent u van harte welkom bij deze openbare bijeenkomst. Aanmelden is niet nodig.

Kijk hier voor meer informatie over verkiezingsborden, stemlokalen, uw stempas, bij volmacht stemmen en de kiezerspas.

Meer weten over de verkiezingen voor het algemeen bestuur van het Waterschap? Kijk dan hier.