Gemeente Meerssen | Afvalkalender

Artikel Afvalkalender

Op deze pagina vindt u informatie over uw persoonlijke Afvalkalender, de Milieu App, de Afvalwijzer en de Afvalpas. 

Persoonlijke afvalkalender 

Op de persoonlijke afvalkalender kunt u zien wanneer het afval in uw straat wordt opgehaald. De Afvalkalender wordt niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. U vindt de Afvalkalender 2023/ 2024 op www.besteuitafval.nl en in de Milieu App. Op www.besteuitafval.nl vindt u de Afvalkalender als volgt: 

  • Kies voor de button ‘Afvalkalender’
  • Vul uw postcode en huisnummer en klik op 'Bekijk kalender'
  • U kunt uw kalender nu downloaden of printen

Geen smartphone? Kunt u niet printen? Als u zelf niet kunt printen, neem dan telefonisch contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (tel. 14 043). Zij verbinden u dan door naar RD4. Zij verzorgen voor de gemeente Meerssen de afvalkalender en de Milieu App. Of bel rechtstreeks met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100. U ontvangt dan in de loop van december alsnog een papieren kalender in de brievenbus.  

Gratis Milieu App

Heeft u de Milieu App al op uw smartphone staan? Via deze handige app vindt u alle informatie over afvalinzameling in de gemeente Meerssen op uw smartphone. In de Milieu App vindt u o.a. uw persoonlijke afvalkalender (mét alarmfunctie!), uw digitale milieupas, een kaart met alle straatcontainers in uw buurt, informatie over de milieuparken & kringloopcentra in de regio en een afvalscheidingswijzer (die per afvalsoort laat zien waar u deze kunt inleveren). Download de gratis Milieu App nu!

Afvalwijzer (boekwerkje)

Afvalwijzer 2023

Afvalwijzer 2023 (boekwerkje in pdf)

Afvalwijzer 2024

Afvalwijzer 2024 (boekwerkje in pdf)


Kunt u dit bestand niet lezen? Neem dan contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Deze Afvalwijzer is een aanvulling op uw persoonlijke Afvalkalender. Deze bevat informatie over de diverse afvalsoorten en meer informatie over de wijze waarop inwoners van de gemeente Meerssen hun afval kwijt kunnen. 

Nieuwe Milieupas aanvragen

Wanneer u de pas verliest (of bij defect of diefstal) kunt u een nieuwe pas aanvragen op www.besteuitafval.nl. Bij een verhuizing wordt de Milieupas van het betreffend adres geblokkeerd en ontvangt de nieuwe bewoner een nieuwe pas. U hoeft de pas dus niet achter te laten in de woning.

Ophaalservice grof vuil aan huis

Vanaf 1 januari 2023 kunt u hier uw aanvraag indienen voor het ophalen van grof vuil aan huis (tegen betaling). 

Verkooppunten Restafvalzakken

  • Albert Heijn Dijkstra Bunde 
  • Bakkerij La Estrella Geulle
  • Boerenbond Ulestraten
  • Jan Linders Bunde
  • Spar Zijlstra Ulestraten
  • Jumbo Bunde
  • Jumbo Rothem

Relevante documenten en links